<iframe src="//www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-XGL7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
live chat begroeting

Vriendelijk begroet

Als mensen jouw bedrijf binnenstappen worden ze vriendelijk begroet. “Waarmee kan ik u helpen?”. Hoe anders is dat op je website! Duizenden bezoekers per maand ontvang jij er. En ze komen en gaan anoniem. Dat kan anders.

Live in gesprek

Zorg ervoor dat jouw websitebezoekers direct, online vragen kunnen stellen en afspraken kunnen maken. Dat kan met de Live Chat Service van Web1on1.
Consument live chat
Makelaar over Live Chat

“Al bij twee zinvolle chats per maand - contacten die we anders niet zouden hebben - is het voor mij rekenkundig al een kloppend verhaal. Live Chat is zondermeer drempelverlagend en maakt het voor klanten gemakkelijk vragen te stellen."

- Jacco Vogelaar
Makelaar (vennoot)

Strijbosch Thunnissen Makelaars

Live Chat postief beoordeeld

Waarom Live Chat?

Met  Live Chat op jouw website ontvang je meer reacties dan via email en webformulieren. Consumenten vinden het prettig om direct antwoorden de krijgen en zaken online te kunnen regelen. Je speelt dus in op veranderend consumentengedrag. Dat loont!

Online als jouw klant dat is

55% van alle website verkeer is in de avond- en weekenduren. Buiten openingstijden dus. Om maximaal te kunnen profiteren, moet je dan dus ook bereikbaar zijn. Dat doet Web1on1 voor je!
Met de Web1on1 Live Chat Service ben je 7 dagen in de week tot 24:00 uur geopend. Jouw openingstijden verruim je daarmee met 310 uur per maand.
live chat uitbreiding openingstijden

Zij (wij dus) begroeten hun bezoekers met Live Chat

logo-amlogo-soparlogo-m3makelaardijlogo-synchrologo-vanoordlogo-synycologo-loekschaepkenslogo-venza

web1on1 live chat operator

Hoe kun je nu voor mijn bedrijf chatten?

Goede vraag! Dat leggen we je graag uit. Web1on1 doet dit sinds 2009 voor honderden bedrijven. En website bezoekers zijn zeer positief - meer dan 90% is zeer tevreden over onze service. Dat geeft natuurlijk vertrouwen!

Wat levert het op?

Direct, persoonlijk contact leidt tot meer omzet en een hogere klanttevredenheid. Consumenten waarderen de mogelijkheid om direct een vraag te stellen. Op het moment dat het hen uitkomt. Met Live Chat krijg je meer dan 2x zoveel respons op je website. Meer contacten betekent meer omzet.

Live chat verhoogt conversie

Collega's informeren?

Download: Oogsten van je website